måndag, juni 29, 2009

Almedalen, Almedalen, Almedalen

Gud vad trött jag blir. Trött på alla politiker. Verkligen a l l a politiker. Man skulle ju kunna tycka att de under ett tillfälle som Almedalsveckan skulle kunna ge uttryck för vad de tycker är viktigt, vilka möjligheter de ser, vad de har för visioner etc. Uppenbarligen har de inga visioner om framtiden. De verkar inte ens tycka att framtiden är viktig. I alla fall inte tillräckligt viktig för att säga något miljö- och klimatfrågorna. Knappt nämna orden miljö ens en gång. Det är så att jag skäms på deras vägnar. Om inte de, våra politiker, tycker att framtiden är värld att kämpa för, hur kan de då tro att någon annan kommer att göra det. Orka göra det. Hur orkar man kämpa för en rättvis och hållbar värld när makthavarna inte ser allvaret? eller kanske redan gett upp?

Okej, än så länge är det ju bara två partier som har talat i Almedalen, så visst, det kan hända mycket än. Men är det någon som allvarligt tror det?

Och en sak till. Min kombo-cyrus-the-virus sa en väldig tänkvärd sak häromdagen (som vanligt, hon säger mycket kloka saker hon). Tänk om man en gång kunde få höra ett tal av en politiker utan att han eller hon nämner något annat parti i talet. Tänk om de i stället för att ägna halva talet åt att förklara varför andra partier inte är bra, använder hela talet åt att berätta vad de tycker att man bör göra för att skapa en bättre värld.

Det vore nåt det.

Inga kommentarer: