söndag, mars 08, 2009

I vilken värld...

är det okej att våldta nio-åriga flickor?

Jag blir så fruktansvärt arg, så där arg så man inte ens kan uttrycka i ord, när jag läser om det våldtäktsfall i Brasilien där en nio-årig flicka har blivit våldtagen av av sin styvfar och blivit gravid med tvillingar och hennes mamma hjälpte henne med att göra en abort.

Resultat: Styvfadern har blivit förlåten medan flickan, flickans mamma och ett antal läkare har blivit bannlysta.

Är det verkligen så här det ska vara? I vilken värld är det okej att våldta små flickor? Att de katolska ledarna nu har ändrat sig vad gäller bannlysningen känns på något sätt som det kvittar. De säger att flickan och flickans mamma kan bli förlåtna om de ångrar sig och biktar sig. Men är det ens önskvärt att bli förlåten av en sådan makt?

Det skrämmer mig något fruktansvärt att tänka på att det fortfarande är förbjudet med abort i så många länder. Är det inte dags att fler börjar engagera sig för mänskliga rättigheter snart? Engagera sig mer för våra medmänniskor? Någonstans så tror jag ändå på människan, och jag tror att om tillräckligt många människor börjar bry sig om varandra så kan man förändra världen. För en sån här värld vill inte jag leva i...

(PS. läs lite mer på www.amnesty.se)

1 kommentar:

Magdalena sa...

Håller med dig att det är en värld som man inte tror är sann. Synd att människor känner att de behöver en kyrka till sin religion för att få mening med sitt liv. Om de hade lättare att kasta av sig dessa osynliga bojor och finna svaren inom sig istället för ur munnen på en annan människa vare sig de är någon som tillhör en stor organisation eller ej. Bara för att kyrkan (samfundet) är gammal betyder det ju inte att de verkligen är dem med den enda sanningen. Det borde snarare vara tvärt om. Att gnom århundradena har den ursprungliga tanken förvridits genom maktmissbruk och politik. För tyvärr kan inte folk i ledande positioner skilja på religion och politik. Ta bara Israel, de tror sig ha rätten att göra som de vill, för gamla oförrätters skull. Och den som säger emot blir kallad antisemit. Hur bakvänt är det?